Het voorjaar roept!

Maart 2020, we zijn reeds begonnen met de voorjaarswerkzaamheden. Alle zaden moeten de grond weer in en de voorbereidingen op de akkers kunnen na een natte periode zo langzaamaan weer beginnen. Met onze prachtige nieuwe frees (die we gedoneerd hebben gekregen!!) zijn we druk aan de slag om de grond te bereiden, waarin onze nieuwe groentes en zaden weer een plek kunnen krijgen.

Ook staan de narcissen weer volop in bloei en komen de eerste tulpen weer boven de grond, nog even wachten op een prachtig, kleurig geheel die de tuin na de saaie winter weer volop laat stralen!

En ook wij hebben natuurlijk te maken met de nodige Corona perikelen, zo hebben we allemaal de instructies ontvangen die horen bij dit virus. Afstand bewaren, handen wassen, enfin, we hebben ze reeds vaak voorbij zien komen. Het confronteert ons ook met de nodige uitdagingen, aan de ene zijde willen we zo weinig mensen aanwezig hebben om enig gevaar maar zoveel mogelijk af te wenden, maar aan de andere kant hebben we iedereen ook hard nodig om alle werkzaamheden uit te kunnen voeren. Immers, zonder plant- en zaaiwerk, geen opbrengst in de oogsttijd. We proberen dus zo goed en zo kwaad het gaat met de riemen te roeien die we hebben en we zien dat iedereen zich uitermate inzet om alles voor elkaar te krijgen. Hulde daarvoor!

Tot nader orde zijn alle grotere bijeenkomsten afgezegd, de werkzaamheden gaan in ieder geval door zolang de situatie dat toelaat. De tuin en winkel zijn ook open op de aangegeven tijdstippen, met uitzondering van de zaterdagmiddagen tot en met 4 april.