Pompoenmarkt

Rond deze tijd, zo medio augustus, bent u van ons gewend dat we het jaarlijkse oogstfeest organiseren. Van een goede oogst is zeker sprake, maar gezien de ontwikkelingen rondom het Covid 19 virus kan dat helaas niet doorgaan. Maar wat dan? We willen het oogstseizoen uiteraard ook niet helemaal ongevierd voorbij laten gaan… Een aantal van onze creatieve geesten zijn hiermee aan de slag gegaan en daarom organiseren we (Corona proof!) van maandag 24 augustus tot en met zondag 30 augustus een week lang Pompoenmarkt.

Door het fantastische weer van de afgelopen maanden (veel warmte en af en toe een lekkere bui!) beschikken we over een grote oogst pompoenen.
Er zijn wel 30 soorten pompoenen te verkrijgen, met een groot verschil in soorten en smaken. Van reuzenpompoen tot kleine sierpompoentjes voor in boeketten en bloemstukken.

Er zijn op de markt tevens recepten en tips voor bereiding van de pompoenen verkrijgbaar, want de pompoen is niet voor iedereen bekend culinair terrein. Terwijl je er toch zo veel mee kunt! Er zijn ook ingemaakte pompoen te koop, pompoenjam en pompoenchutney.

Op ons túnterras kunt u terecht voor pompoentaart met koffie of thee, of een heerlijke kop pompoensoep.

De Doarpstún is gratis toegankelijk en geopend van 9.00 tot 16.00 uur van maandag t/m vrijdag en op zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Graag tot ziens!

Ps. De recepten komen in de komende periode ook beschikbaar op deze website.