Voor deze website moet javascript zijn ingeschakeld, wat u kunt regelen via de voorkeuren van uw browser. Gebruik eventueel het Help-menu van uw browser om uit te vinden hoe dat moet.

Op zondagmiddag 28 augustus aanstaande is er op de Doarpstún Snakkerbuorren het jaarlijkse oogstfeest van 13.00 tot 17.00u.

Van één tot vijf uur kunt u genieten van de groene oase van de Doarpstún in Snakkerburen, vlak boven Leeuwarden. Kraampjes met bloemboeketten, groente, fruit en veel pompoenen, vers van de akkers. Middelpunt van alle gezelligheid is het terras, live muziek en de kraam met gebak. Muziek is er onder anderen van shantykoor de Hangploeg uit Makkum.
Verder zijn er kramen met ambachten, kunst en nijverheid uit de buurt. Er is ook een groep plein air schilders actief. Zij zijn buiten aan het schilderen tussen de akkertjes. U kunt zien hoe een schilderij ontstaat.

En heeft u al de speurtocht gedaan? Het is leuk voor groot en klein en vooral groot mèt klein. De route gaat via alle uithoeken van het terrein. Er zijn op verschillende tijden rondleidingen om te laten zien wat er op de akkers in de kassen gebeurt en waarom. Er wordt uitgelegd wat micro farming inhoudt.
Op de Doarpstún Snakkerbuorren worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Bij RadenMaar mag u een gokje wagen hoe zwaar onze grootste pompoen van dit jaar is en hoeveel aardappels er in de grote glazen pot zitten. De hoofdprijs is de inhoud van deze glazen pot.

Kinderen kunnen een echte kabouter en bloempotten beschilderen, of van mais popcorn maken boven het houtvuur. En de klimwand van strobalen is er weer. En voor de allerkleinsten een zandbak en waterkuip.

De toegang en de verschillende activiteiten zijn gratis.

Activiteiten op de Tuin

Wat is er allemaal te doen op de Tún?  Via deze link vind je het actuele overzicht van dit jaar.

P.S. Door omstandigheden kan het uiteraard zijn dat activiteiten worden verplaatst of komen te vervallen. Voor de actuele status kunt u onze Facebookpagina raadplegen.

 

Openingstijden

Ma - Do
Vrijdag
Zaterdag
Zondag (5 jun-sept)
09.00 - 16.00
09.00 - 16.30
13.30 - 16.30

13.30 - 16.30

!! Let op, ivm. Coronasituatie kunnen er nog aangepaste openingstijden gelden. Zie bij de ingang van de tuin voor nadere info en bel gerust aan als het hek gesloten is.

Links

Contactgegevens

Het bezoekadres van de tuin is:
Stichting Doarpstún Snakkerbuorren
Oan ‘e Dyk 56
9083 AE Snakkerbuorren

E-mail:
info@dedoarpstun.nl

Telefoonnummer:
06 22901652

IBAN
NL50INGB 0005 0431 20

-->