Jaarlijks oogstfeest 2023 op de Doarpstún Snakkerbuorren

UPDATE: foto’s van het evenement gemaakt door Edward vind je hier: link naar fotoalbum

Bloemen, groenten en fruit van het seizoen worden rijkelijk uitgestald tijdens het jaarlijkse oogstfeest. Dit jaar is het oogstfeest op zondagmiddag 3 september tussen 13.00 en 17.00 uur.

Een oogstfeest is de viering van een goede oogst, als gewassen worden binnengehaald. Tijdens het oogstfeest is de afstand kort van de akker naar de consument. Het oogstfeest in de Dorpstuin in Snakkerburen bestaat niet alleen uit het laten zien van die oogst, maar ook uit live-muziek, een kraam met gebakjes en een terras waar u iets kunt drinken. Er is een shantykoor (Hangploeg uit Makkum) en naast de kramen met groenten en fruit zijn er kramen met ambachten, kunst en nijverheid en bloemboeketten. Kleurrijk is de kraam met pompoenen en wie raadt hoe zwaar de grootste pompoen van dit jaar is of hoeveel aardappels er in de grote glazen pot zitten, keert met deze buit huiswaarts.

Speurtocht en rondleidingen
Er is een speurtocht over het hele terrein en er zijn rondleidingen om te laten zien wat er op de akkers en in de kassen gebeurt en waarom. Er wordt uitgelegd wat micro-farming inhoudt en hoe er zonder bestrijdingsmiddelen op de Dorpstuin wordt gewerkt.

Plein-air schilders
Rond de Dorpstuin zijn tijdens het oogstfeest plein-air schilders actief. Zij geven van achter hun ezels met hun schilderwerken ter plekke de omgeving weer, zowel rond de akkers als in het dorp.

Voor de kinderen
Kinderen kunnen kabouters schilderen of van mais popcorn maken boven het houtvuur. Ook is er weer een klimwand van strobalen en voor de allerkleinsten een zandbak en waterkuip.

De toegang en de verschillende activiteiten zijn gratis.

Oogstfeest Dorpstuin Snakkerburen
Datum: zondag 3 september
Tijd: Van 13.00 tot en met 17.00 uur
Adres: Oan ‘e Dyk 56, 9083 AE Snakkerburen
Entree: gratis

De Dorpstuin is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.30 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur. Op de zondagen (van mei tot en met augustus) van 13.00 tot 16.00 uur. Er is de mogelijkheid om in de winkel groenten en fruit van het seizoen te kopen.

Langs Oan ‘e Dyk staat bijna dagelijks een kar met groenten en fruit die te koop worden aangeboden (cash betalen of digitaal overmaken).