Plantjesmarkt zaterdag 11 mei 2024

Het voorjaar is in aantocht en daarom is het weer tijd voor de Plantjesmarkt!

Ook dit jaar organiseren we weer een plantjesmarkt op de Doarpstún Snakkerbuorren. Op zaterdag 11 mei van 13.00 tot 16.00u is het wederom een feestelijke dag op de Doarpstún om de start van het nieuwe seizoen te vieren.

Er is zaai- en pootgoed te koop van bloemen en planten voor in de (moes-)tuin of op het balkon. De tuinkruiden in potten zijn weer van de partij. En veel gezellige plantenstekjes voor in tuin of op de vensterbank, er is van alles te zien. Ook verkopen we bossen tulpen rechtstreeks van de akker, zonder bespoten te zijn, heerlijk fris.

Deze keer verkopen we ook pindaplantjes met een duidelijke handleiding. Die zijn geschikt voor in de vensterbank. Hoe zo’n plant zich ontwikkelt is heel verrassend. Als alles meezit kun je in oktober pinda’s roosteren of pindakaas maken.
Ook het terras is weer geopend en dat is dan de hele zomer op zondagmiddag weer zo. We hopen op heerlijk weer waardoor het goed toeven is met een bakje koffie of thee (of een ijsco)
Voor kinderen zijn er kleurplaten van groenten, fruit en bloemen en er is een speurtocht die leuk is voor iedereen over het hele terrein. Ook is het weer tijd om te raden! Raad maar eens hoeveel bruine bonen er in de glazen pot zitten en win een bos tulpen met de kleur of kleuren naar wens.
Naast dat het een gezellige plantjesmarkt is, laten we je ook graag zien wat micro-farming inhoud. We doen alles duurzaam en onbespoten, maar wat betekent dat dan precies? Kom langs en laat je informeren, de toegang is gratis.