Oogstfeest 2024 op de Doarpstún Snakkerbuorren

Zondagmiddag 1 september 2024 is het weer zover, dan vieren we wederom ons jaarlijkse oogstfeest.

Van 13.00u tot 17.00u kunt u genieten van de groene oase van de Doarpstún in Snakkerbuorren, vlak boven Leeuwarden. Kraampjes met bloemboeketten, groente, fruit en veel pompoenen, vers van de akkers. Middelpunt van alle gezelligheid is het terras, live muziek en de kraam met gebak. Muziek is er onder andere van het shantykoor de Hangploeg uit Makkum.

Verder zijn er kramen met ambachten, kunst en nijverheid uit de buurt. Er wordt getoond hoe een ets gemaakt wordt met een etspers en je kunt zien hoe je muziek maakt met elektriciteit opgewekt uit een aardappel. Of, hoe klinkt een rainstick gemaakt van gedroogde bereklauwstengels? Ook worden er lijnen met katoenen vlaggetjes ter plaatse voor u gemaakt op de naaimachine. U kiest de kleuren die u graag wilt en even later kunt u uw nieuwe vlaggenlijn ophalen, leuk toch?

Ook is er wederom een groep plein-air schilders actief. Zij zijn buiten aan het schilderen tussen de akkers en op andere plekken in de tún en leggen zo de mooiste tafereeltjes vast. U kunt live zien hoe het schilderij zo ontstaat. En heeft u de speurtocht al gedaan? Deze is leuk voor groot en klein en vooral voor groot mèt klein. De route gaat via alle uithoeken van onze tún en laat je alles ontdekken!

Op verschillende tijden zijn er rondleidingen om te laten zien wat er op de akkers en in de kassen zoal gebeurt en waarom. Ook wordt er meer uitgelegd over Micro Farming, de principes waarvolgens wij werken op de Doarpstún. Ook het niet gebruiken van bestrijdingsmiddelen en dierlijke meststoffen komt hierbij vast aan bod.

Bij RadenMaar mag u wederom een gokje wagen! Hoe zwaar is onze grootste pompoen dit jaar en hoeveel aardappels zitten er nu eigenlijk in die glazen pot? Wie het dichtste bij het goede antwoord zit wint de pompoen of de inhoud van de glazen pot. Kinderen kunnen deze editie een echte kabouter schilderen, of van mais popcorn maken boven het houtvuur. En ook de klimwand van strobalen is weer aanwezig. Voor de allerkleinsten hebben we de zandbak en waterkuip weer klaargezet.

Kortom, veel te beleven en te bekijken, de toegang en de verschillende activiteiten zijn gratis.

Locatie:
Oan ‘e Dyk 56, Snakkerbuorren

Datum:
Zondag 1 September 2024, 13.00-17.00u