Voor deze website moet javascript zijn ingeschakeld, wat u kunt regelen via de voorkeuren van uw browser. Gebruik eventueel het Help-menu van uw browser om uit te vinden hoe dat moet.

DONATEUR WORDEN

Snel naar het machtigingsformulier.

Hebt u de privacypagina gelezen?

Geachte (aspirant) donateur,

Hieronder leest u informatie betreffende de Doarpstún in Snakkerburen. We hopen u enthousiast te maken voor onze tuin-ideeën en de uitwerking daarvan. Ook willen we u iets vertellen over het werk op de tuin. En laten we eerlijk zijn: we hopen dat u, nadat u dit gelezen hebt, donateur van onze Doarpstún wilt worden.

Wat is de Doarpstún

De tuin is een gemeenschappelijke tuin waar groenten, fruit en bloemen worden gekweekt. Er komen ook kinderen en jongvolwassenen op de tuin die spelenderwijs kunnen zien hoe gewassen groeien en wat je ermee kunt doen. Daarnaast worden er het hele jaar door activiteiten georganiseerd zoals: een Iepenloftspul in juni/juli, het Oogstfeest eind augustus, een kerstmarkt, een koor dat komt zingen, een muziekgezelschap dat komt spelen, pannenkoeken bakken op 11 november en nog het een en ander.

Principes

Een van de belangrijkste uitgangspunten die wij op de tuin hanteren is biologisch tuinieren. Dat wil zeggen dat er geen kunstmest wordt gebruikt, maar alleen organische meststoffen en op eigen tuin gemaakte compost. Wij vinden het vanzelfsprekend dat we voor de tuin geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Dat betekent dat onze producten wel eens een natuurlijk smetje hebben. Door de grond van voldoende voeding te voorzien, hopen we gezonde gewassen te kweken.

Wat willen we

Er is een beleidsplan geschreven met hierin onze plannen.

Zomerse zondagen

’s Zomers is de tuin op zondagmiddag ook geopend en functioneert dan als een soort van theetuin voor de langskomende wandelaars en fietsers.

Priëlen

Op een aantal plaatsen op de tuin willen we priëlen plaatsen waar bezoekers kunnen verpozen. Eén is reeds geplaatst.

Voorlichting

Om mensen te laten weten wat ze op de Doarpstún kunnen verwachten, en wat er allemaal te doen is zijn er folders met uitleg. De Doarpstún in Snakkerburen is in deze opzet vrij uniek. De tuin wordt gedragen door vrijwilligers. Op deze manier wenst de tuin ook van maatschappelijk belang te zijn. U kunt de tuin steunen door donateur te worden. Daarmee steunt u de verdere ontwikkeling van onze tuin en hebt u het (voor)recht om producten die we kweken op de Doarpstún te kopen. De nieuwsbrief (het tuinbulletin), is altijd te vinden via het navigatiemenu, maar als donateur krijgt u het bulletin toegestuurd via e-mail.

U kunt al donateur worden voor € 10,00 per kalenderjaar. Mocht u meer willen bijdragen, dan is dat uiteraard zeer welkom.

Voor de volledigheid hebben we een algemene folder van de Doarpstún en een incassoformulier dat u kunt invullen wanneer u besluit donateur te worden, beide verkrijgbaar op de tuin. Het formulier kunt u ook hier ophalen.

Activiteiten op de Tuin

Wat is er allemaal te doen op de Tún?  Via deze link vind je het actuele overzicht van dit jaar.

P.S. Door omstandigheden kan het uiteraard zijn dat activiteiten worden verplaatst of komen te vervallen. Voor de actuele status kunt u onze Facebookpagina raadplegen.

 

Openingstijden

Ma - Do
Vrijdag
Zaterdag
Zondag (5 jun-sept)
09.00 - 16.00
09.00 - 16.30
13.30 - 16.30

13.30 - 16.30

!! Let op, ivm. Coronasituatie kunnen er nog aangepaste openingstijden gelden. Zie bij de ingang van de tuin voor nadere info en bel gerust aan als het hek gesloten is.

Links

Contactgegevens

Het bezoekadres van de tuin is:
Stichting Doarpstún Snakkerbuorren
Oan ‘e Dyk 56
9083 AE Snakkerbuorren

E-mail:
info@dedoarpstun.nl

Telefoonnummer:
06 22901652

IBAN
NL50INGB 0005 0431 20

-->